sjörök.jpg

 

SJörök

Fiskrestaurangen på skeppsbron

 

 

 

 

 

 

 

BOKA BORD

 

öppettider 

lunch: 

mån-fre 11.30-14.00

kvällar: 

tis-fre 17.00-23.00

lördagar: 17.00-24.00

kontakt

0455-32 42 42 

info@sjorok.se

adress

Skeppsbrokajen  4

371 33 Karlskrona

meny


 

eventkalender

 
 
21768957_1561376777238889_5060659396501703851_o.jpg

MUSSELHELG 6 - 7 okt

Dags igen för vår populära musselfrossa. Fredag och lördag den 6–7 oktober dukar vi upp havets läckerheter: Moules Mariniètes (vin, vitlök, persilja och smör), Moules Argentina (tomat och chili), Moules Trappist (belgisk öl och rökt sidfläsk), Moules Sjörök (pepparrot och citron), Gratinerade musslor (champagne och spenat). Alla musslor serveras med surdegsbröd, aioli, örtmajonnäs och alumettepotatis.
En smak: 165 kr. Tre smaker: 225 kr.


MUSIKHELG 13 - 14 okt

LIVEMUSIK PÅ SJÖRÖK

Mat och musik är en magisk kombination. Särskilt när vi får möjligheten att bjuda på så här talangfulla musiker. På fredagen lyssnar vi till duon Victor & Viggo och på lördagen intas scenen av Femke & Simon som kör lite soft jazz. Tanken är enkel; lyssna och njut till något välspelat medan du äter något vällagat.

spelning.jpg

fisk.jpg

ALLA HELGONSMIDDAG 4 nov

DELA MAT FRÅN FAT

Till årets höstigaste högtid bjuder vi in till Alla helgonsmiddag för hela familjen. Konceptet är ”dela mat från fat”. Vi tillagar och dukar fram allt på bordet, precis som hemma, sedan plockar man till sig det som önskar. Förrätt: charkbricka med svenska smaker. Varmrätt: helstekt hälleflundra, bakad tomat- och baconsallad, harrissamajonnäs och timjansrostad potatis. 
Pris 3–4 personer: 1 185 kr.


WINEMAKERS DINNER 10 nov

VINBESÖK AV PRODUCENTEN ST MICHELLE WINERY (USA)

Sjörök Fisk & Vin dukar upp inför en spännande höstsäsong. Vi vill redan nu slå ett extra slag för vårt koncept Winemakers Dinner som återkommer den 10 november. Denna gång får vi besök av St Michelle Winery som är en av USA:s största vinproducenter. Följ med på en exklusiv matresa där våra kockar har skräddarsytt fyra rätter som matchar Michelle Winerys viner. Under tiden vi äter bjuds vi på en fascinerande inblick i producenternas hantverk. Det blir garanterat något som både du och dina smaklökar kommer minnas för lång tid framöver. Boka in den 10 november i kalendern redan idag. Middagen börjar kl 18.00 med mingel, därefter sätter vi oss till bords kl 18.30. 
Paketpris: 995 kr

winemakers.jpg

21768957_1561376777238889_5060659396501703851_o.jpg

MUSSELHELG 17 - 18 nov

MED BESÖK FRÅN DRYCKESBUTIKEN

Vi laddar för ännu en musselhelg. Denna gång tillsammans med Ida Sundqvist från Dryckesbutiken som fokuserar på ett sortiment från små producenter och naturviner. Detta får vi lära oss mer om när härliga Ida lyser upp vår tillvaro under musselfrossan. Till detta serveras Moules Mariniètes (vin, vitlök, persilja och smör) Moules Argentina (tomat och chili), Moules Trappist (belgisk öl och rökt sidfläsk), Moules Sjörök (pepparrot och citron), Gratinerade musslor (champagne och spenat). Alla musslor serveras med surdegsbröd, aioli, örtmajonnäs och alumettepotatis. 
En smak: 165 kr. Tre smaker: 225 kr.


JULBORD 24 nov - 22 dec

KLASSISKT JULBORD MED VEGOTOUCH.

Julen på Sjörök är alltid lika smakfull och mysig. Som vanligt dukar vi upp klassikerna, men i år siktar vi på att alla proteiner ska få ett vegetariskt tillbehör. Till exempel kall inkokt lax med gurksallad, enbärsnajadlax med fänkålskryddité samt ett större och mer arbetat dessertbord. 
Första sittningen 16.30–19.30. 
Andra sittningen 19.45–24.00. 
Söndagar och måndagar kan vi öppna för större sällskap.

Pris: 495 kr/person inkl glögg, bubbelvatten och kaffe.

julbord.jpg

nyar_catering.jpg

NYÅRSCATERING

VI FIXAR DIN FEST!

Tänk dig att bjuda in till nyårssupé, men samtidigt slippa stå i köket halva dagen. Låt oss på Sjörök laga middagen åt dig och gästerna istället. Vi har erbjudit den här speciella cateringservicen i några år och det har varit mycket uppskattat. Årets meny ser ut så här.

Förrätt: jordärtskockssoppa med hummerravioli, krasse och kallrökt laxmousse. Varmrätt: oxfilétournedos med savoykål, saltbakade betor, tryffelaioli, rödvinssås och mandelpotatispuré. Dessert: kolapaj med björnbärsmousse, chokladkräm och hallonmaräng. Menypris: 455 kr. Maten hämtas på Sjörök 31/12 mellan kl 12–14.


LUNCH

Lunch vecka 42 

Måndag
Örtbakad fläskfilé med tzatziki, gurksallad
och rostad potatis 

Tisdag
Renskav med picklad svamp, rårörda lingon
och potatispuré smaksatt med västerbottensost

Onsdag
Timjanstekt oxinnanlår med bakat äpple, 
plommonsky och potatisgratäng

Torsdag
Knaperstekt fläsk med löksås, friterad persilja
och kokt potatis 

Fredag
Grillad entrecôte med dragonmajonnäs, 
tomatsallad och rostad potatis

Veckans fisk
Fiskgratäng med vitvinssås, bakad tomat, 
haricots verts och pom duchess

Veckans vegetariska
Friterad svamp med grillad citronmarinerad
haloumi och gräslökskräm